BC Mariken 3 staat in zijn poule in de vijfde divisie fier bovenaan. Op zondag 7 november kwam BC Didam naar de Ark van Oost. Het team doet verslag.

Dit weekend stond een wedstrijd tegen een directe concurrent voor de eerste plaats, BC Didam, op het programma. De wedstrijd begon met wat vertraging nadat de dames van de tegenstanders bij de Jan Massinkhal stonden, in plaats van de Ark van Oost.

Ondertussen was de herendubbel wel begonnen. Johannes en Jouke gingen voortvarend van start en wonnen de eerste game ruim. In de tweede game was het een stuk spannender maar gelukkig kon deze in de verlenging worden binnengesleept, met 24-22. De dames hadden meer moeite met de ervaren tegenstanders. Na een lastige start hadden ze een goed plan maar helaas bleken de tegenstanders vandaag te sterk.

Daarna was het tijd voor Johannes en Chloe om aan hun singles te beginnen. Allebei hadden ze de wedstrijd onder controle en wonnen deze dan ook in twee games.

Voor Mart en Lara was het een ander verhaal. Mart had erg veel moeite met de tegenstander in de eerste set en verloor deze dan ook. In de tweede set kreeg hij meer controle over de wedstrijd maar helaas slopen er te veel foutjes aan het einde van de game in waardoor ook deze game verloren ging. Lara had in haar single de spannendste wedstrijd van de dag. Na in de eerste game moeite te hebben om grip op de tegenstander te krijgen ging dit in de tweede set beter en kon ze deze met 23-21 binnenhalen. In de derde set ging het lange tijd gelijk op maar moest Lara uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de tegenstander.

Dit betekende een tussenstand van 3-3 en dus zouden de mixen de winnaar van de wedstrijd gaan bepalen. Jouke en Lara hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar de tegenstander bleek sterker te zijn. Chloe en Mart speelden een spannende wedstrijd, maar in beide sets viel het net de kant van de tegenstander op, ondanks enkele gamepoints in de tweede game.

Dat betekent een einduitslag van 3-5 in het voordeel van Didam. We hebbe deze wedstrijd afgesloten met een lekkere appeltaart gebakken door Lara. Wat overblijft zijn de revanchegevoelens als extra motivatie voor de wedstrijd in en tegen Didam later in het seizoen.