Ons tweede seniorenteam is aan een goed competitieseizoen bezig. Na tien wedstrijden stond het op een verdienstelijke derde plaats. Hoe verging het Stephan, Bram, Thijs, Lynn, Yannah en Hanneke tijdens de laatste wedstrijd tegen Beca 2000? Lynn doet verslag.

Afgelopen zondag werd de derby Nijmegen-Arnhem weer gespeeld. Het eerste team van Beca 2000 trad in alle vroegte binnen in Sporthal de Boog. In de eerste helft van de competitie hadden we deze wedstrijd met 6-2 gewonnen, en dat rook naar meer! Beca 2000 stond voor de wedstrijd op plek 7 met 25 punten, wij op plek 3 met 46 punten.

Het zou een volle dag worden in de Boog, waardoor we praktisch 1 1/9 baan hadden. Gekscherend hadden we gezegd dat wij snel ruimte zouden maken voor andere, omdat wij tegen een degradant speelde. Dat hadden we misschien beter niet kunnen zeggen…

Beca 2000 staat dus op degraderen. Daarom nam het team een aantal andere spelers mee dan de vorige keer. Ze komen met 4 heren en 3 dames.

In het kader van wie het eerst komt, het eerst maalt hebben wij direct de wisselbaan geconfisqueerd. De heren weten hun spel niet te vinden en verliezen de eerste set met 8-21. De tweede set verliezen ze daarna net aan met 22-24. Ook de dames trekken niet aan het juiste eind en verliezen de dubbel in 2 sets. 0-2 achter, oeps! Iets te hard geroepen?

Daarna werken we op één baan vier singles achter elkaar af. Bram start en speelt tegen een jonge speler. Het spel werd soms meer mentaal dan fysiek, maar gelukkig wist Bram het hoofd iets beter koel te houden: hij trekt de wedstrijd in twee sets naar zich toe.

Ook Hanneke speelt tegen een jonge speler. Ze verliest deze wedstrijd in twee sets: Hanneke kan zich niet op tijd in het spel knokken zoals ze zo graag doet. Tussenstand: 1-3. Dit gaat niet helemaal zoals wij voor ogen hadden. Snel door, want we hebben maar één baan.

Thijs mag de baan op. Wederom een jongere tegenstander. Deze heer staat opgesteld in drie partijen van deze wedstrijd, om de kans op handhaving voor Beca 2000 te verhogen. De verwachtingen liggen dus hoog. Thijs weet het spel niet te kantelen en verliest de wedstrijd ook in twee sets. Inmiddels is het dus 1-4. We kunnen niet meer winnen van de degradant. Dat hadden we even niet verwacht…

Lynn gaat de baan op en speelt de enige driesetter van de dag. De eerste set wordt gewonnen, waarna Lynn het in de tweede set helemaal kwijt is en die dan ook verliest met 7-21. De derde set is een spannende, waarin hard moet worden gewerkt, maar Lynn trekt de wedstrijd met 21-18 naar zich toe. 2-4.

Op naar onze mixen. Over het algemeen pakken we daarop dit seizoen punten. Onze eerste mix is ongeslagen en de tweede mix heeft ongeveer 70 procent gewonnen. En de statistiek laat ons niet in de steek. Beide mixen worden in twee sets gewonnen, waarbij het in de eerste mix iets spannender is dan in de tweede.

Eindstand: 4-4. We staan nog steeds op plek 3 en Beca 2000 (helaas voor Arnhem) nog steeds onder de streep. Uiteindelijk hebben we geen ruimte kunnen maken voor andere teams: we zijn als een van de laatste klaar.

In de kantine drinken we nog gezellig een biertje na. En nog een. En…

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 2 tegen Beca 2000 1. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier. Lees ook deze voorbeschouwing van Thijs op het huidige seizoen.