In de aanloop naar het nieuwe badmintonseizoen blikken we met ieder seniorenteam vooruit op de competitie. Vandaag: BC Mariken 2, dat komend seizoen in de tweede divisie uitkomt. We spreken met Jesse, over de verwachtingen van hem en zijn teamgenoten Bram, Wietse (ontbreekt op foto), Lynn, Hanneke en Yannah.


Wietse en jij zijn deze zomer overgekomen van studentenbadmintonclub NSBC Stuban. Heb je je teamgenoten al een beetje leren kennen?
Jesse: ‘Ja. Op het toernooi in Houten van afgelopen zaterdag hebben we hen nog een beetje beter leren kennen. We plannen ook nog een leuk teamuitje: we gaan lekker borrelen met z’n allen. We gaan ook nog discobowlen. Dat komt dus wel goed.’

Hebben jullie de teamopstelling voor komend seizoen al rond?
‘Ja. Als het goed is, gaan we spelen zoals op het toernooi. Wietse en ik gaan singelen. Bram speelt een dubbeltje met Wietse. Ik doe een mixje met Yannah. Zij gaat ook dubbelen met Hanneke. Hanneke en Lynn gaan singelen. En Lynn gaat met Bram mixen.

‘Die opstelling ontstond vrij spontaan. Bram hoefde niet per se te singelen. Wietse en ik vonden dat juist wel leuk. Yannah is ook niet echt een singelaar. We moeten alleen nog even kijken wie eerste singel speelt en wie tweede, maar dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Al moet ik zeggen: Wietse is wel fit. Hij heeft geknald in Houten, terwijl ik er vierkant van afging.’

Wat verwacht je eigenlijk van de tweede divisie?
‘Eigenlijk heb ik geen idee. We zitten in een nieuwe poule: niemand van ons weet echt wie onze tegenstanders zijn. Yannah is de sites van alle clubs in onze poule afgegaan, maar ze kon nergens een competitieopstelling vinden.

‘Ik denk wel dat we lekker mee kunnen komen. Misschien kunnen we wel meestrijden om het kampioenschap, maar we moeten ook op elkaar ingespeeld raken en fit worden. Als ik naar mezelf kijk: ik heb nog niet de fitheid van voor de zomer.’

Is het kampioenschap een doelstelling van het hele team?
‘Yannah zag het wel redelijk zitten, geloof ik. Lynn zei juist dat ze dacht dat het niet ging lukken. Vorig jaar sprak zij juist wel over een kampioenschap. Ze heeft dus minder vertrouwen in dit team dan in het team van vorig jaar.’

Dat is opvallend.
‘Ja, dat is verdacht.’

De rest van het team speelde vorig jaar al tweede divisie. Wietse en jij hebben ook al een jaar op dat niveau gespeeld, toch?
‘Twee seizoenen geleden, ja. Wietse en ik kwamen in de singels en herendubbel toen lekker mee, maar in de mix gingen we er hard vanaf. We hopen dat dat dit jaar anders is.’

Qua leeftijd zitten jullie allemaal behoorlijk dicht bij elkaar.
‘Dat is leuk, ja. We zijn een lekker jong team.’

Teamoudste Bram wordt dit seizoen dertig. Gaan jullie dat vieren?
‘Dat vind ik wel een heel leuk idee. Weet je wanneer hij jarig is?’

Jullie spelen de dag na zijn verjaardag een competitiewedstrijd.
‘Dan kunnen we op zijn verjaardag ’s avonds lekker samenzitten. Dat kan een leuk teamuitje worden. Ik zet het in ieder geval in mijn agenda.’

Wanneer is het seizoen voor jullie geslaagd?
‘Als ik lekker gespeeld heb en een leuk en gezellig jaar met het team hebben gehad. Ik hoop dat we in een lekker ritme komen en onze partijtjes weten te winnen. Dan vind ik het wel geslaagd.’

Tot slot, wat kan BC Mariken nog van NSBC Stuban leren?
‘Bij Stuban hebben we natuurlijk wel hele leuke borrels. Daar kon het gewoon spontaan doordeweeks, op een woensdag- of donderdagavond. BC Mariken is echt een gezellige vereniging, maar een stapavond tot een uurtje of vier zie ik nog niet direct voor me.

‘Bij BC Mariken kunnen Wietse en ik wel meer techniek en tactiek leren van de ervarens spelers uit de groep. Bij Stuban leerden we vooral om heel hard te rennen. Wietse en ik waren daar dag in dag uit tegen elkaar aan het singelen. We speelden eeuwigdurende partijen, waarin we helemaal kapot gingen. Bij Mariken moeten we ook gaan leren hoe we moeten dubbelen en mixen.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 2, met alle wedstrijden en uitslagen.