Afgelopen weekend ging voor onze competitieteams de competitie 2020-2021 van start. Alle teams begonnen met een uitwedstrijd. Lynn doet namens BC Mariken 2 verslag van hun eerste wedstrijd.

Nou, daar stond ik dan… Na twee jaar revalideren kon ik eindelijk weer competitie spelen. Eindelijk was ik echt onderdeel van een team. Het komend seizoen speel ik in BC Mariken 2. Afgelopen zondag hadden we onze eerste wedstrijd.

In de middag vertrokken wij geheel coronaproof met twee auto’s naar Westervoort om daar tegen BECA 2000 te spelen.

Aldaar sleepten Martijn en Bram de herendubbel in twee sets binnen. Helena en ik wonnen onze dubbel vrij gemakkelijk. Voor mij een dubbel feestje: weer badmintonnen en dan ook meteen winnen. Joepie!

BECA 2000 had zowel de heren- als de damessingles omgedraaid. De eerste heer speelde dus als tweede en vice versa. Gelukkig waren onze singeldames, Yannah en Helena, daar niet echt van onder de indruk. Beide wonnen in twee sets. Martijn had hier wat meer moeite mee en kwam niet lekker in zijn wedstrijd. Hij verloor helaas zijn single. Bram won wel, maar moest er hard voor werken.

Inmiddels stonden we dus met 5-1 voor. Van te voren hadden we op een 5-3 of 6-2 winst gehoopt. We waren dus goed op weg!

Beide mixen waren spannend! Bram en ik wonnen in drie sets. We hebben ons echt in de wedstrijd geknokt. Yannah en Martijn hadden de eerste set verloren en stonden in de tweede set zelfs met 11-4 (!!) achter. Met 27-25 sleepten zij een derde set uit het vuur, die ze vervolgens ook wisten te winnen.

Met een 7-1 overwinning in de kofferbak konden we terug naar Nijmegen. We staan nu bovenaan in de poule en daar geniet ik lekker even van. Wat heb ik het spelletje gemist en wat ben ik blij dat ik weer mee mag doen!
Ik heb nu al zin in de eerste thuiswedstrijd van komende zondag. Dat is zo’n fijn gevoel!

Lynn