Dit voorjaar doet BC Mariken met twee teams mee aan de Dataweb Badminton Cup, het nationale bekertoernooi van Badminton Nederland. Afgelopen donderdag trapte BC Mariken 1 af met een uitwedstrijd tegen ELO United uit Hengelo. Het team doet verslag.

Vanaf onze Sporthal de Boog is het ruim een uur rijden naar Hengelo. Tijdens de spits komt daar al gauw een halfuurtje bij. Maar op tijd vertrekken is in combinatie met banen en studies op een doordeweekse donderdag ook niet eenvoudig. Daar kwam nog bij dat de ene auto (Hanneke, Nathalie, Jesse en supporter Janine) al in Nijmegen vast kwam te zitten, terwijl de andere auto (Lynn, Bram en Pepijn) de verkeerde sporthal in de navigatie had ingetoetst.

Toch lukte het ons om, verspreid over twee auto’s, op tijd aan te komen bij de juiste sporthal van ELO United voor de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. Terwijl onze tegenstanders de zaal opbouwden, trokken wij om 19.00 uur onze rackets uit de tas om in te slaan.

Iets na 19.30 uur begonnen we op twee banen aan de wedstrijd. Niet veel later kwamen Nathalie en Lynn met het eerste punt op zak alweer de baan af. In hun vrouwendubbel waren ze duidelijk een maatje te sterk voor hun tegenstanders. Nathalie en Lynn hadden van meet af aan grip op de servicesituatie en kwamen ook in de rally’s niet in de problemen: 12-21, 11-21.

In de mannendubbel leken Bram en Pepijn aanvankelijk op een even eenvoudige overwinning af te stevenen. In de eerste set kwamen hun tegenstanders geen moment in de buurt. Ook in de tweede set kwamen Bram en Pepijn al snel op voorsprong, maar in de tweede helft van de set kantelde het spel langzaam. In de derde set herpakten onze heren zich gelukkig: ditmaal gaven zij hun voorsprong niet weg. Al ging het niet makkelijk, het tweede punt was binnen: 11-21, 21-19, 18-21.

Jesse had het in zijn mannenenkel vooral in de eerste set lastig. Aanvankelijk waren de twee spelers erg aan elkaar gewaagd. Jesses tegenstander verdedigde een kleine voorsprong, maar puntje voor puntje kwam Jesse dichterbij. Net op tijd had Jesse zijn tactiek om orde om de eerste set winnen af te sluiten. Omdat hij dit goede spel voortzette, kwam hij in de tweede niet meer in de problemen: 19-21, 12-21.

In de vrouwenenkel werd donderdagavond misschien nog wel de meeste strijd geleverd. In de competitie toonde Hanneke zich het afgelopen seizoen al dikwijls een echte diesel, die weliswaar langzaam op gang komt, maar daarna nauwelijks nog te stoppen is. Deze bekerpartij volgde hetzelfde patroon. Bij een 17-12-achterstand in de derde set, bleek Hannekes motor pas echt warm. Ze rechtte de rug, won knap negen van de laatste elf rally’s en trok zo de wedstrijd naar zich toe.

De gemengd dubbel, de laatste partij van de dag, vertoonde wel wat parallellen met de herendubbel. De eerste set wonnen Pepijn en Lynn overtuigend, om vervolgens in de tweede set langzaam de controle te verliezen. Gelukkig herpakten ook Pepijn en Lynn zich bijtijds. En hoe: in de derde set lieten ze met een 14-1 voorsprong zien dat alleen zij aanspraak maakten op de zege.

Met een 5-0-uitzege aan het bekerseizoen beginnen: het kán slechter. Op de terugweg trotseerden we storm Louis, om nog even halt te houden bij de McDonald’s. Hoewel de avond geslaagd en gezellig was, is het prettig dat ons in de poule nu twee thuiswedstrijden wachten. Wordt vervolgd!

De volgende wedstrijd van BC Mariken 1 staat aanstaande dinsdag op de planning. Die avond ontvangen onze spelers BC Amersfoort in de Jan Massinkhal. Klik hier voor de tussenstand en alle wedstrijden van ons eerste team. Diezelfde avond begint BC Mariken 3 aan het bekerseizoen met een uitwedstrijd tegen BC Flits.