BC Mariken 1 komt dit seizoen uit in de eerste divisie, het op een na hoogste niveau van Nederland. Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober werkte het team een dubbel programma af. Het team doet verslag.

Dat het een pittig seizoen gaat worden, is ons al langer bekend. We strijden dit jaar voor lijfsbehoud in een poule met een grotendeels gelijkwaardig deelnemersveld. Inmiddels hebben we afscheid genomen van Ilse, die nog wel als invaller beschikbaar is en Helena mogen verwelkomen als nieuw teamlid.

Na de eerste 5 speelronden staan we inmiddels op plek 8 van 10, net boven de streep. De onderste 5 teams staan slechts op maximaal 3 punten van elkaar.

Afgelopen weekend stonden de derby tegen BC Smashing in Wijchen en de thuiswedstrijd tegen BCH op het programma. In Wijchen haalden we 2 punten op en thuis bleven we steken op een gelijkspel.

Uitblinker van het weekend (en de voorgaande weken ook al op
dreef) was Roy, die zijn beide singles won en samen met Nathalie ook de gemengddubbels naar zich toe wist te trekken. Deze werden aangevuld op zondag tegen BCH door de dubbel van Pepijn en Stephan en gemengddubbel van Helena en Stephan.

In Wijchen was het krachtsverschil net wat te groot, waar er zeker nog kansen lagen in de mannendubbel, 3 sets, ook Helena dichtbij een overwinning kwam en de damesdubbel van Nathalie en Chiara na een spannende 2 e set, 21-19, net niet over de streep getrokken kon worden.

Op zondag bleef de score in evenwicht en dit was gezien de setstanden in 7 wedstrijden ook een duidelijke uitkomst. De mannenenkel van Pepijn was echter een thriller, waarbij zijn rivaal net op het einde van de derde set hem passeerde 21-18, 9-21 en 19-21.

Al met al kunnen we dus terugkijken op een goede start van het seizoen en kijken we met vertrouwen vooruit. Ook de 3e helft in de Ark van (Pr)oost blijft een succes!!

De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 14 november om 13.30 uur. In de tussentijd gaan we nog op bezoek in Amersfoort en Roosteren.