In het laatste competitieweekeinde voor de herfstvakantie kwamen dertien competieteams van BC Mariken in actie. En niet zonder succes! We noteren acht overwinningen, een gelijkspel en vijf nederlagen.

BC Mariken 1: langzaamaan komt de motor op gang
Team 1 moest dit weekend zowel op zaterdag als op zondag aan de bak. Eerst wachtte de uitwedstrijd tegen VELO Badminton. Met een eenvoudige winst van Rick en Pepijn in de herendubbel begon de zaterdagmiddag mooi. Toen Helena en Kiara de eerste set van hun damesdubbel pakten, leek zelfs een droomstart in de maak, maar zij konden de winst niet over de streep trekken. Omdat daarna alleen Rick nog zijn singel won, eindigde de wedstrijd in een toch wat teleurstellende 6-2-nederlaag.

De volgende ochtend kon BC Mariken 1 zich in Sporthal de Boog tegen BC Roosterse gelukkig revancheren. Dat lukte ten dele. Met een degelijke overwinning van Rick in de singel en knappe singelprestaties van Kiara en Helena pakte het team voor het eerst dit seizoen drie punten. Voor een overwinning was dat evenwel nog niet genoeg: 3-5.

Andere seniorenteams beleven succesvol weekend
Die overwinningen kwamen er wel bij de andere seniorenteams. Op een gelijkspel voor BC Mariken 5 na, wisten alle andere teams te zegevieren. Team 2 won op bezoek bij BECA 2000 met 2-6, team 3 versloeg in eigen huis NSBC Stuban met 7-1, team 4 pakte zes punten af van BV Houten, team 6 zeven punten van BC Gova en team M2 zes van BV Beuningen. Prachtige resultaten!

Junioren: grote niveauverschillen
Bij onze jeugdteams was het afgelopen weekeinde helaas goed zoeken naar spannende wedstrijden. Jeugdteam J2 kreeg op bezoek bij BAN in Amersfoort helaas een incompleet team tegenover zich. In de partijen die wel gespeeld konden worden, konden de tegenstanders onze jeugd bovendien geen enkele tegenstand bieden: 0-8.

Team J3 kon op bezoek bij BC Castellum wel alle partijen spelen, maar kreeg helaas ook weinig tegenstand. Alleen Mees moest in zijn singel flink aan de bak, al wist hij wel in twee sets te winnen: 0-8. Team J4 trof in DVS Utrecht juist weer een veel te sterke tegenstander, resulterend in een 0-6 verlies.

Team J6 ging op bezoek bij BC Barneveld zonder driesetters, maar wel met een paar spannende tweesetters met 5-1 onderuit. Echt spannend werd het alleen bij team J5, dat het zaterdagmiddag tegen BC Amersfoort opnam. Na een aantal lange driesetters gingen onze jeugdspelers met een 5-3-nederlaag naar huis.

In onderstaand overzicht staan de uitslagen van alle BC Mariken-teams van afgelopen weekeinde op een rij. Het overzicht van de wedstrijden van alle seniorenteams op Toernooi.nl vind je hier, van alle juniorenteams hier.