De weekendeditie van de Gelderlander besteedt vandaag aandacht aan BC Mariken. Wie de krant de afgelopen week in de gaten hield, dacht misschien dat er donderdag al over onze vereniging bericht werd. ‘Sportclub schreeuwt om meer vrijwilligers’ kopte de krant toen. Het stuk bleek echter om de uitkomsten van een algemeen onderzoek te gaan. Die vrijwilligersnood valt bij onze vereniging overigens reuze mee.

Ook de voorpagina van het katern ‘Nijmegen’ van dit weekend is misleidend. ‘Van Mariken blijf je af!’ schreeuwt de titel. Wederom gaat het echter niet over ons: de sokkel van Mariken van Nieumeghen, op de Grote Markt in Nijmegen, blijkt besmeurd.

Op pagina 24 in hetzelfde katern, onder Regiosport, is onze vereniging dan toch terug te vinden. In een kort interview blikt BC Mariken 1-speler Stephan van Houtem vooruit op het komende competitieseizoen. Als ‘vader’ van het eerste team ziet hij dat het goed gaat met de jeugd van onze vereniging.

De volledige tekst vind je onderaan dit bericht.

Badmintonner Van Houtem krijgt geen genoeg van het spelletje

De badmintonners van Mariken beginnen vandaag aan de competitie in de tweede divisie. De Nijmeegse ploeg beschikt over een talentvolle lichting, met de 40-jarige oud-eredivisiespeler Stephan van Houtem als ‘vader’ van het team.

door Guus Daamen

De routinier krijgt geen genoeg van het spelletje. “Het spelelement is voor mij belangrijk”, zegt de Nijmegenaar. “Zomaar een stuk hardlopen, daar haal ik geen voldoening uit. Toen ik was gestopt als eredivsiespeler heb ik dat wel geprobeerd, maar ik werd er niet vrolijk van. Gelukkig kan ik bij Mariken met mijn ervaring van waarde zijn voor het team. Het is heerlijk om zo’n snelle sport nog steeds op niveau te kunnen beoefenen.”

De voormalige speler van Smashing uit Wijchen (2000-2011) maakte bij zijn oude club juist ruimte voor de nieuwe generatie. “Er kwamen steeds meer talenten die trainden op Papendal bij het Nederlandse team. Die kozen Smashing dan als club. Ook Mariken heeft een goede jeugdopleiding, daarom verschuift mijn rol langzaam aan van speler naar meer een soort coach. Maar voorlopig vind ik het nog heerlijk om zelf te spelen.”

Dat doet de badmintonner niet onverdienstelijk. Vorig seizoen bleef hij op het derde niveau van Nederland ongeslagen in het dubbelspel, samen met zijn teamgenoot Pepijn de Lange. Onder leiding van trainer en eredivisiespeler Vincent de Vries hoopt Mariken op termijn te promoveren. Morgen start het seizoen thuis tegen Olympia ’56 uit Tegelen. “Promotie komt nu misschien nog te vroeg, maar we hebben zeker de potentie. Dat zou op mijn oude dag nog een mooie prestatie zijn.”

Bron: de Gelderlander (15 september 2018)