Op zaterdag 25 maart was de Jan Massinkhal het decor van ons open BC Mariken Seniorentoernooi. Een recordaantal van 188 spelers streed op de achttien badmintonbanen van deze zaal om de titels. Het werd een groot badmintonfeest, met binnen de lijnen veel spannende wedstrijden en daarbuiten veel gezelligheid.

De eerste wedstrijden gingen om 9.30 uur ’s ochtends de baan op. Vanaf dat moment waren alle banen in de zaal haast continu bezet. Soms leek het speelschema misschien krap, maar dat kwam alleen omdat alle deelnemers zoveel wedstrijden moesten spelen. Een paar minuten rust tussen de partijen was vaak dan ook dringend nodig.

Keurig op tijd gingen aan het eind van de dag de finalepartijen de baan op. Een groot deel van de spelers bleef daarna nog in de kantine om de prijsuitreiking bij te wonen. Zo sloten we deze sportieve dag gezamenlijk af.

BC Mariken: driemaal goud, driemaal zilver
Onze vereniging was met 44 spelers goed vertegenwoordigd op het toernooi. En dat leverde de nodige prijzen op! In categorie 1 won Roy Rouwhorst knap de herenenkel, door in de finale een eredivisiespeler te verslaan. Stephan van Houtem en Pepijn de Lange zegevierden in dezelfde categorie in de herendubbel, na een finale die tot diep in de derde set spannend bleef. In categorie 4 won Frank Nagtegaal met zijn partner de herendubbel: in de finale rekenden zij af met twee jonge talenten.

Eervolle vermeldingen gaan daarnaast uit naar drie damesdubbels van onze vereniging. Kiara Chin en Yannah Loppies behaalden in categorie 1 een knappe tweede plaats. Ook BC Mariken-spelers Alexandra Laurijssen en Janneke Suijkens legden beslag op het zilver, maar dan in categorie 4. Lilian Peters en Monique Sanders deden hetzelfde in categorie 7.

Toernooiorganisatie, bedankt dat jullie wederom zo’n leuk BC Mariken Seniorentoernooi hebben weten te organiseren! Alle uitslagen van het toernooi vind je hier. De foto’s van alle prijswinnaars staan op onze Media-pagina.