BC Mariken biedt vanaf oktober iedere week een uur badminton aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. In dit bericht lees je meer informatie over deze trainingsgroep.

Sporten is voor iedereen belangrijk, maar mensen met Parkinson hebben hiervan zelfs extra profijt. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met Parkinson die sporten minder snel achteruitgaan dan mensen met Parkinson die niet sporten. Laat badminton nu net dat leuke spelletje zijn dat je automatisch aan het bewegen zet en waarbij je op een amusante manier oefent op snelheid, balans en coördinatie!

Initiatiefnemers
Dit initiatief is opgezet door Helena Cockx, arts-onderzoeker bij de Radboud Universiteit en trainster bij BC Mariken, en Clark Nowack, docent bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en voorzitter van de recreantencommissie bij BC Mariken.

Trainingsopzet (naast lekker spelen)
In een eerder studentenproject van de HAN hebben Helena en Clark met drie vrijwilligers met Parkinson een opzet gemaakt voor een specifieke training. Een aantal oefeningen was bedoeld om het badmintonnen beter onder de knie te krijgen. Ook was er speciale aandacht voor oefeningen die extra belangrijk zijn voor de ziekte van Parkinson. Die ervaring nemen Helena en Clark mee. Bovendien staan zij open voor alle input, bijvoorbeeld van een van de vrijwilligers, die zelf op hoog niveau badmintontraining heeft gegeven.

Voor wie?
Hoewel badminton een goede sport is om actief te blijven, vraagt ze wel een zeker niveau van mobiliteit. We streven ernaar om de oefeningen rechtopstaand en in beweging uit te voeren. Twijfel je of de sport geschikt voor jou is? Neem gerust even contact met ons of bespreek het eens met je fysiotherapeut of arts.

Locatie en tijdstip
Nog nader te bepalen, maar vermoedelijk:

  • ofwel de sportzaal van de HAN (Kapittelweg 33) op maandag of woensdag van 19.00 tot 20.00 uur,
  • ofwel de nieuwe Sporthal de Boog (Dick Boerrigterplein 2, Nijmegen) op donderdag van 18.30 tot 19.30 uur.

Contributie
De eerste tien speeldagen bieden we aan voor 25 euro. Daarna gaan we over tot een regulier lidmaatschap van BC Mariken. Hierover ontvangen deelnemers later meer informatie. Een racket en shuttles kan je lenen via de club.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een bericht naar Clark.