Maar zelden halen bewegende badmintonbeelden de Nederlandse televisie. Zonde! Want badminton is juist een onwijs leuke kijksport. Gelukkig is er op YouTube eindeloos veel video te vinden. In de rubriek Badminton Kijksport tippen we interessante filmpjes, spectaculaire acties en memorabele momenten. Aflevering #4 is speciaal bedoeld om de quarantaine-verveling tegen te gaan.

Victor Axelsen wint All England Open
‘Welcome to my world’, schrijft de Deense Victor Axelsen op zijn YouTube-kanaal. Een paar keer per maand post hij er video’s over zijn topsport-bestaan. Zo deelt hij met zijn fans hoe hij traint, wat hij eet en wat hij leuk vindt. Er staat zelfs een in stukjes geknipte documentaire over hem op zijn kanaal.

Zondag 15 maart won de voormalig wereldkampioen en nummer 1 van de wereld voor het eerst in zijn carrière de All England Open – het Wimbledon van het badminton. In de vlog ‘I DID IT!’ neemt hij ons mee door zijn succesvolle toernooiweek.

An Se Young: wonderkind en reuzendoder
Ze is de nummer 9 van de wereld in de damesenkel. Ze versloeg het afgelopen tijd voormalig Olympisch kampioen Li Xuerui, de nummer 1 van de wereld Tai Tzu Ying, regerend wereldkampioen Pursula Sindhu, voormalig nummer 1 van de wereld Akane Yamaguchi en regerend Olympisch kampioen Carolina Marin. Op de baan is ze onwijs snel, haar slagen zijn messcherp. En ze is pas net volwassen. Maak kennis met An Se Young, het grootste talent van dit moment – overigens duidelijk een liefhebber van Fortnite.

Een kijkje in de shuttlefabriek
Vorige keer namen we een kijkje in de racketfabriek van Yonex. Dit keer zien we waar onze veren shuttles eigenlijk vandaan komen. Het gevoel van nog ongerept veertjes, de geur van een nieuw exemplaar, het geluid wanneer je hem voor het eerst wegslaat – wat gaat daar eigenlijk allemaal aan vooraf?

Succesvolle racketwissel tijdens herenenkelrally
Breekt tijdens een lange rally de bespanning van je racket? Dan pak je toch snel een ander racket! Steeds vaker lukt het wereldtoppers in de heren-, dames- of gemengd dubbel om de rally voort te zetten of zelfs nog te winnen – daarvan getuigt dit lange compilatiefilmpje wel. Maar een racketwissel in de singel? Dat lukt zelfs voormalig Olympisch kampioen Lin Dan in dat filmpje tweemaal niet.

Het lukte Rick Steuten – bij BC Mariken wel bekend – wél in de Nederlandse eredivisie in een wedstrijd tegen BC Amersfoort.

De eerste drie afleveringen van Badminton Kijksport vind je hierHeb jij een leuk badmintonfilmpje gezien? Of weet je een leuk onderwerp voor de volgende aflevering van Badminton Kijksport? Stuur dan een berichtje aan de communicatiecommissie.