Maar zelden halen bewegende badmintonbeelden de Nederlandse televisie. Zonde! Want badminton is juist een onwijs leuke kijksport. Gelukkig is er op YouTube eindeloos veel video te vinden. In de nieuwe rubriek Badminton Kijksport tippen we interessante filmpjes, spectaculaire acties en memorabele momenten. Hier is aflevering #3.

Great, great sportsmanship
Winnen of verliezen – sportiviteit hoort altijd op de eerste plaats te staan. En dat zie je op alle niveaus! In dit filmpje laten vijf toppers zien wat fair play op de badmintonbaan inhoudt: olympisch kampioenen herenenkel Lin Dan en Taufik Hidayat, huidig nummer #1 van de damesenkel wereldranking Tai Tzu-ying, voormalig wereldkampioen herenenkel Victor Axelsen en voormalig wereldkampioen damesenkel Nozomi Okuhara.

Verdediging boven aanval
Is de aanval de beste verdediging? Niet altijd! In dit filmpje verdedigen de herendubbellaars moedig hun baan – wat er ook gebeurt, die shuttle moet terug. Wat te denken van king of defence Lee Yong Dae op 2:50 en 6:21? Wat een geluk voor ons badmintonliefhebbers dat hij zijn carrière weer opgepakt heeft en doorgaat tot Tokyo 2020.

Pursala Venkata Sindhu
In de top 10 van best betaalde vrouwelijke sporters in 2018 staan acht tennissters, een autocoureur en… een badmintonster! Vorig jaar sloeg Pusarla Venkata Sindhu – zilveren medaillewinnares op de Olympische Spelen van 2016 – volgens Forbes 8,5 miljoen dollar bij elkaar. In dit filmpje zie je de beste aanvalsslagen van de bijna 1,80 meter lange Indiase.

Een kijkje in de racketfabriek
Altijd al eens willen weten hoe badmintonrackets gemaakt worden? De wereldbadmintonbond gaf op haar YouTube-kanaal een kijkje in de racketfabriek van Yonex in Niigata, Japan.

Aflevering #1 en #2 van Badminton Kijksport vind je hierHeb jij een leuk badmintonfilmpje gezien? Of weet je een leuk onderwerp voor de volgende aflevering van Badminton Kijksport? Stuur dan een berichtje aan de communicatiecommissie.