Afgelopen weekeinde kwamen veertien competieteams van BC Mariken in actie. Dat leverde acht overwinningen, een gelijkspel en vijf nederlagen op. Een rondje langs de banen.

BC Mariken 1: twee punten tegen de koploper
Zondagochtend kreeg ons eerste team koploper BV Almere 2 op bezoek. Omdat een van de tegenstanders door een wegafsluiting verlaat was, begon de wedstrijd rommelig. Rick moest meteen de baan op om te singelen. Gelukkig liep dat uiteindelijk goed af: na een achterstand van 11-18 in de derde set, won hij met 21-19.

In de andere partijen was BC Mariken 1 minder gelukkig. Zo verloren Pepijn en Helena hun mix met 19-21 in de derde set. Omdat Roy zijn singel wel knap in drie sets wist te winnen, hield team 1 in totaal twee punten in Nijmegen.

Seniorenteams: twee teams aan kop in hun poule
Ons tweede team speelde zondag de verste uitwedstrijd van het seizoen. In Groningen ging het met 2-6 onderuit tegen studentenclub GSBC Amor. Een eervolle vermelding gaat uit naar Stephan, die opnieuw zijn dubbel (met Thijs) en mix (met Yannah) wist te winnen, en zo ongeslagen blijft dit seizoen.

Team 4 ging in eigen sporthal met 2-6 onderuit tegen BC Smashing, terwijl team 6 met 4-4 een paar banen verderop gelijkspeelde tegen BC Ulftse. Team 3, 7, 9, 9 en M1 wisten wel te winnen! Voor team 8 en M1 pakte dat extra mooi uit: zij gaan na afgelopen weekeinde aan kop in hun competitiepoule.

Junioren:
Bij de junioren kwamen afgelopen weekend vijf teams in actie. Team J7 won op bezoek bij BC Leerdam zeer knap met 4-2. Drie van de vier winstpartijen werden in een spannende driesetter over de streep getrokken, eenmaal zelfs pas diep in verlenging.

BC Mariken J2 en J3 waren de enige jeugdteams die thuis speelden. Allebei wisten ze hun wedstrijd te winnen. Team J4 ging op bezoek bij BC De Kantjils met 2-4 onderuit. Team J6 kende tegen BC Netwerk een zware dag: de tegenstanders bleken net wat te sterk.

In onderstaand overzicht staan de uitslagen van alle BC Mariken-teams van afgelopen weekeinde op een rij. Het overzicht van de wedstrijden van alle seniorenteams op Toernooi.nl vind je hier, van alle juniorenteams hier.