Het competitieseizoen 2019-2020 zit er bijna op. Ondertussen kijkt de technische commissie al weer vooruit. We hopen dat ook volgend seizoen veel spelers BC Mariken willen vertegenwoordigen in de badmintoncompetities.

Je kunt je opgeven door het formulier op Google Form in te vullen. De aanmelding sluit op zondag 8 maart, dus vergeet niet dit op tijd te doen. In het formulier is ruimte om je voorkeuren aan te geven over niveau of teamsamenstelling. Als je geen competitie wilt spelen of alleen als invaller beschikbaar bent kun je dat ook doorgeven.

Als het aanmelden gelukt is, krijg je een bevestiging op je e-mailadres.

Als je vragen hebt over de aanmelding of over de competitie van volgend jaar, schroom dan niet een bericht achter te laten voor de technische commissie, of spreek een van de commissieleden (Bram, Karen, Clark, Stephan) aan in de zaal.

Technische Commissie
BC Mariken

————————————–

Beleid teamindeling seizoen 2020-2021 (afkomstig uit beleidsplan)

Rondom de teamindeling is communicatie en openheid belangrijk. Ook komend seizoen zullen we de teamindeling bekend maken middels een presentatie. Spelers aan wier voorkeuren niet kan worden voldaan lichten we van tevoren in.

We denken verder dat het goed is om openheid te geven, nog voor we de teamindeling bekend maken. We hebben ons plan van aanpak verstuurd aan de spelers die zich hadden aangemeld. De volgende criteria hebben we de afgelopen twee seizoenen gebruikt. Dat is positief bevallen en we zullen deze komend seizoen weer gebruiken.

  1. Allereerst wordt iedere jeugdspeler geplaatst in een team op een niveau waarin hij of zij zich goed kan ontwikkelen. Over dit niveau wordt overlegd met de hoofdtrainer en de trainer van de desbetreffende jeugdspeler. We beschouwen de spelers onder de twintig jaar als jeugdspelers. Als peildatum nemen we 1 september 2020.
  2. We vragen iedere seniorentrainer een inschatting te maken van het niveau van zijn spelers die zich aangemeld hebben voor de competitie.
  3. We bepalen het niveau van de seniorenspelers aan de hand van het trainersadvies en resultaten uit het afgelopen competitieseizoen. Eventueel bekijken we andere resultaten, bijvoorbeeld uit eerdere competitieseizoenen.
  4. We bekijken de inzet en de opkomst op de trainingen. Als we hierover vragen hebben bespreken we dit met de desbetreffende speler en zijn trainer. Hierbij geldt: opkomst is voldoende of onvoldoende. We maken geen rangschikking op basis van opkomst.
  5. We houden rekening met de individuele voorkeuren van een speler voor het aantal heren/dames in een team en voor het spelen in een gemengd team of in een herenteam.
  6. Als een speler in het vorige seizoen concessies heeft moeten doen op zijn competitieniveau bij punt 3, proberen we dat dit seizoen te compenseren.
  7. Als er nog ruimte is na de voorgaande stappen dan houden we rekening met de individuele voorkeuren van een speler voor zijn teamgenoten.

Als bovenstaande criteria geen uitsluitsel geven krijgt een competitiespeler uit het afgelopen jaar voorrang boven een speler die zich nieuw heeft aangemeld voor de competitie.