Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari vindt in Almere het FZ Forza Nederlandse Loterij NK 2024 plaats. Drie dagen lang strijden de beste spelers van ons land om de titels van nationaal kampioen. Het toernooi is een aanrader om te bezoeken!

Programma
Het programma op het NK ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 2 februari, 10.00-22.00 uur: kwalificatietoernooi
  • Zaterdag 3 februari, 10.00-22.00 uur: eerste ronde en kwartfinales
  • Zondag 4 februari, 10.00-18.00 uur: halve finales en finales

BC Mariken-inbreng
Namens onze vereniging verschijnen dit jaar twee spelers aan de start van het NK. Jesse Stekelenburg en Wietse Essink doen allebei mee in de mannenenkel en -dubbel, al spelen ze niet met elkaar. Vrijdag komen ze in actie in het kwalificatietoernooi. Ook oud-BC Mariken-speler Anissa Wongsodimedjo doet mee.

In het hoofdschema van het NK, dat op zaterdag begint, is hoe dan ook sprake van enige BC Mariken-inbreng. Onze trainers Brain Wassink en Gijs Duijs zijn dan te bewonderen. In de herendubbel zijn beiden zelfs geplaatst: Brian als tweede en Gijs als vierde.

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden: alle deelnemers, schema’s en wedstrijden staan op Toernooi.nl. Klik hier voor een overzicht van de winnaars sinds 2010.

Tickets
Op vrijdag is de toegang voor iedereen gratis, maar je moet wel vantevoren online een kaartje aanvragen. Hetzelfde geldt op zaterdag en zondag voor kinderen tot en met 17 jaar: zij kunnen met een gratis aan te vragen ticket naar binnen. Oudere bezoekers betalen op zaterdag en zondag 10 euro voor een dagticket. Het aanschaffen van kaartjes gaat via deze website.

Locatie
Het NK wordt gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Het adres van deze sporthal is: Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere.

Hieronder kun je de finales van het Nederlands Kampioenschap van vorig jaar terugkijken: