Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari vindt in Almere het FZ Forza Nederlandse Loterij NK 2023 plaats. Drie dagen lang strijden de beste spelers van ons land om de titels van nationaal kampioen. Het toernooi is een aanrader om te bezoeken.

Programma
Het programma op het NK ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 3 februari, 10.00-21.00 uur: kwalificatietoernooi
  • Zaterdag 4 februari, 10.00-21.00 uur: eerste ronde en kwartfinales
  • Zondag 5 februari, 10.00-17.00 uur: halve finales en finales

BC Mariken-inbreng
De spelers van ons eerste team doen dit jaar niet aan het NK mee. Toch is er sprake van enige BC Mariken-inbreng. Onze trainer Gijs Duijs komt namelijk uit in de herendubbel (met Niels Veenstra) en het gemengd dubbel (met Meerte Loos) uit. In beide onderdelen staat hij direct in het hoofdtoernooi.

Favorieten
Het verschil tussen de top en subtop is op het NK soms groot, maar dit jaar beloven met name de heren- en damesenkel toch heel spannend te worden. In beide onderdelen doen de kampioenen van vorig jaar (Mark Caljouw en Gayle Mahulette) namelijk niet mee. Bij de heren is Joran Kweekel nu favoriet, maar afgelopen weekend hij verloor nog krap van de nummer twee geplaatst, Aram Mahmoud. Bij de dames voert Jaymie Laurens de plaatsingslijst aan, maar wordt als outsider ook Amy Tan genoemd.

In de herendubbel is de verwachting dat Ruben Jille en Ties van der Lecq hun titel van vorig jaar vrij eenvoudig prolongeren. Hetzelfde geldt voor Debora Jille en Cheryl Seinen in de damesdubbel. De gemengd dubbel is het een minder uitgemaakte zaak. Robin Tabeling en Selena Piek zijn als huidige nummer tien van de wereld favoriet, maar vlak ook de regerend kampioenen Ties van der Lecq en Debora Jille niet uit.

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden: alle deelnemers, schema’s en wedstrijden staan op Toernooi.nl. Klik hier voor een overzicht van de winnaars sinds 2010.

Tickets
Op vrijdag is de toegang voor iedereen gratis, maar je moet wel vantevoren online een kaartje aanvragen. Hetzelfde geldt op zaterdag en zondag voor kinderen tot en met 17 jaar: zij kunnen met een gratis aan te vragen ticket naar binnen. Oudere bezoekers betalen op zaterdag en zondag 10 euro voor een dagticket. Het aanschaffen van kaartjes gaat via deze website.

Locatie
Het NK wordt gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Het adres van deze sporthal is: Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere.

Hieronder kun je de finales van het Nederlands Kampioenschap van vorig jaar terugkijken: