Op dinsdagavond 19 maart speelde BC Mariken 1 voor de VANDEKOLK Hyptheken Cup 2019 een uitwedstrijd tegen BC Roosterse 2. Omdat ons eerste team het afgelopen seizoen in de tweede divisie uitkwam, hoefde het in dit bekertoernooi geen eerste ronde te spelen en stroomde het pas in de tweede ronde in. Helaas lukte het Stephan, Pepijn, Kiara en Chloe niet om te winnen. Met een 4-1 nederlaag eindigde het bekerseizoen meteen.

In de herendubbel begonnen Stephan en Pepijn nog voortvarend. In een spannende driesetter trokken zij de overwinning naar zich toe: 20-22, 21-18, 21-19. In de derde en beslissende set leek bij een 17-19 de overwinning uit zicht, maar na enkele goede rally’s konden Stephan en Pepijn toch juichen.

In de andere vier partijen bleek BC Roosterse echter te sterk. Chloe, het afgelopen seizoen speelster in het tweede team, speelde goed en trok zich op aan het niveau. Met haar zusje Kiara kwam ze in de damesdubbel vooral in de tweede set dichtbij: 10-21, 18-21. De gemengd dubbel met Stephan was lang spannend, maar resulteerde toch niet in winst: 16-21, 19-21.

Pepijn en Kiara speelden in respectievelijk de heren- en de damesenkel een degelijke partij, maar kwamen toch niet in de buurt van een overwinning.

In de competitie trof ons eerste team hetzelfde Limburgse team al twee maal. Uit werd begin oktober met 8-0 verloren, thuis hielden onze spelers de hoogvliegers uit de competitie knap op 4-4. BC Roosterse 2 werd uiteindelijk op een haar na geen kampioen. Op onderling resultaat moest het BC Olympia ’56 1 uit Tegelen boven zich laten. BC Mariken 1 werd vierde.

De volledige wedstrijduitslag vind je hier.