Trainers - Badmintonclub Mariken

Trainers

BC Mariken werkt dit seizoen met meer jeugdtrainers dan ooit. Sinds vorig jaar leidt de vereniging ook eigen trainers op. Dat leverde meteen drie enthousiaste, nieuwe trainers op. Daardoor kunnen we dit seizoen werken met kleinere trainingsgroepen: meer aandacht voor de kinderen dus.

Iedere maand komen de jeugdtrainers bijeen om te overleggen over het trainingsprogramma. We zijn continu op zoek naar manieren om de trainingen te verbeteren en leuker te maken. Tegelijkertijd kijken we of er kinderen zijn die kunnen doorschuiven naar een hogere groep, hoe de competitie en toernooien gaan en of er andere praktische problemen zijn.

Hieronder stellen de jeugdtrainers zich voor:

Bart-Jan den Hollander

Bart-Jan is sinds 2013 hoofdtrainer van BC Mariken. Hij is als afgestudeerd sportpsycholoog  en met het hoogste trainersdiploma fulltime actief in de badmintonsport. Hij heeft een eigen badmintonschool en -webshop: de CHEMPSbadmintonselectie en CHESPbadmintonwebshop.

Zijn liefde voor de badmintonsport en het trainersvak zie je terugkomen in zijn Facebookpagina ‘Ik hou van badminton’ en in de ‘Jeugdtrainers-express’, zijn opleiding voor iedereen die voor een jeugdgroep staat.

Vincent de Vries

Vincent geeft sinds 2016 training bij onze club. Zelf komt hij voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. tijdens Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie. Nu speelt hij alleen nog nationaal en timmert hij aan de weg als trainer.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ’t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere.

Lynn Appels

Lynn heeft vorig seizoen haar SL2-diploma gehaald. Dit seizoen geeft ze op twee avonden in de week training aan de jeugd van BC Mariken: op dinsdag aan de jongste competitiespelers, op vrijdag aan de oudere, veelal recreatieve spelers. Daarnaast is Lynn lid van de jeugdcommissie en organiseert ze leuke activiteiten voor de jeugd, zoals de sinterklaasviering in december. Lynn speelt competitie in BC Mariken 2.

Mart Brands

Mart is onze jongste jeugdtrainer. Net als Lynn heeft hij vorig seizoen de SL2-trainersopleiding gevolgd. Hij geeft op vrijdag de jongste competitiejeugd training. Mart speelt competitie in BC Mariken 6.

Paul Bruin

Paul is voorzitter van de jeugd. Op vrijdagavond geeft hij ook zelf een groepje kinderen training: onze jongste leden. Deze kinderen zijn vaak pas net begonnen met badminton; Paul begeleidt hen bij hun eerste stapjes met racket en shuttle. Vorig seizoen heeft hij zijn SL3-diploma gehaald.

Ruben Christianen

Ruben is onze derde trainer die in het voorjaar van 2016 zijn SL2-diploma heeft gehaald. Sindsdien is hij trainer bij BC Mariken. Tijdens zijn opleiding heeft hij bij Bart-Jan en een aantal andere trainers stage gelopen. Zelf speelt Ruben met BC Mariken 3 competitie in de hoofdklasse.

Pepijn de Lange

Pepijn is sinds 2014 jeugdtrainer bij onze vereniging. Dit seizoen geeft hij op vrijdag training aan de oudste competitiejeugd. Hij speelt zelf in BC Mariken 1.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.