Op zondag 2 juni deed de G-badmintongroep van BC Mariken mee aan het Super-G-toernooi, een multi sportevenement in Rosmalen. Maar liefst zes spelers van onze vereniging gingen mee, samen met de trainers Jeannette, Mo en Robbert-Jan. Een verslag.

We verzamelden al om 8:30 uur om naar het Super-G toernooi in Rosmalen te gaan. Wat gespannen, maar met veel zin gingen we op pad. De tegenstanders waren de Maasshuttels uit Den Bosch, BC Tilburg en maar liefst drie clubs uit België. Een heus internationaal toernooi dus!

Na een gezamenlijke warming-up mocht Marcel de spits afbijten. Het was direct een spannende wedstrijd. Door de shuttles heel slim te plaatsen won hij veel punten en ook de partij.

Elk kwartier begonnen nieuwe partijen. De wedstrijden duurden tien minuten, waarin de spelers hun punten moesten doortellen. Iedereen mocht vier of vijf wedstrijden spelen.

Bo was in goeden doen en won alle wedstrijden in de poule. Clinton speelde heel goed tegen sterkte tegenstanders, maar ondanks een hoop mooie ballen en rally’s lukte het niet om te winnen. Kelly had er heel veel zin in en op de baan liet ze zich van haar beste kant zien. Haar ouders waren komen kijken en genoten van haar mooie rally’s. Elke wedstrijd was spannend en ze is uiteindelijk derde in haar poule geworden. Tegen de uiteindelijke winnaar speelde ze gelijk. Erg goed gedaan.

We kregen een lekkere lunch van de organisatie en konden daarna zitvolleybal uitproberen. Leuk, maar je krijgt er wel pijnlijke billen van.

Voor Niek was dit het eerste toernooi, want hij zit pas een jaar op badminton. Hij deed het echt goed, zijn ouders waren ook komen kijken en zagen hem een aantal wedstrijden winnen. Ook voor Liam was het de eerste keer. Hij heeft alles gegeven bij de wedstrijden, rende over het hele veld en maakte hele mooie punten. Helaas was het net niet genoeg om te winnen. Volgend jaar beter!

Na de poulefase was het tijd voor de finale. Bo streed om de eerste plaats met de winnaar van de andere poule. De eerste punten gingen helaas verloren: Bo moest nog in zijn spel komen. Daarna werd het weer bijna gelijk. Het was echt spannend. Maar vlak voor het einde won de tegenstander net een paar lange rally’s meer. Zo werd Bo eervol tweede van in totaal negen spelers.

Aan het eind van de dag kreeg iedereen een medaille, want meedoen is belangrijker dan winnen. Al met al was het een hele leuke gezellige dag. We kijken uit naar volgend jaar!