Via de media bereikte ons het treurige bericht dat sporthalbeheerder Jan Bruijsten eerder deze maand is overleden. Jan was als beheerder van de Jan Massinkhal op vele avonden een gastheer voor ons. Hij deed de deuren van de sporthal open, zette de badmintonnetten op en brak die na onze speelavonden weer af. Voor veel leden was hij de eerste die ze bij binnenkomst zagen.

Tijdens zijn eigen sportcarrière groeide Jan uit tot een grootheid in het Nederlandse ijshockey, schrijft De Gelderlander in een postuum over hem. Zijn hoogtepunten beleefde Jan als keeper van Nijmegen Tigers en het Nederlandse team. Toen de Tigers met Jan op doel in 1984 voor het eerst de landstitel pakten, werden de spelers door duizenden stadgenoten gehuldigd.

‘Er was geen fijnere keeper dan Jan’, zegt een van zijn oud-teamgenoten in een artikel op de website van IJshockey Nederland. Ze roemen de rust die hij als doelman uitstraalde. ‘Hij communiceerde perfect met zijn verdedigers en was ijskoud.’

De laatste jaren haalde Jan veel plezier uit de begeleiding van zijn twee zoons, die beide professioneel ijshockeyer zijn. Na zijn naderende pensioen zou daar nog meer tijd voor komen. Volgens De Gelderlander was hij een echte familieman.

De Gelderlander schrijft dat de Jan Massinkhal een ‘tweede thuis’ voor Jan was. Wij zullen hem missen en wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies. Jan is 66 jaar geworden.