Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse jeugdkamp van BC Mariken. Vorig jaar ging het kamp wegens onvoldoende aanmeldingen niet door, dit jaar gelukkig wel! In de blokhut van Scoutinggroep Meulenberg in Blitterswijck beleefden onze jeugd een leuk weekeinde. De jeugdcommissie doet verslag.

Vrijdagavond na het avondeten werden de kinderen gebracht door hun ouders. Na een kort rondje door de blokhut en het klaarleggen van de slaapspullen gingen de meeste kinderen direct op verkenning in het bos.

Dat bos was ook een mooie plek om ‘s avonds een actief spel te doen. We moesten wel even wachten tot het donker was, want de kinderen gingen een tikspel doen waarbij elkaar moesten zoeken in het donker. De speelkaart die ze hadden gekregen gaf de punten aan. Bij iedere ontmoeting werd dat puntenaantal vergeleken: wie de meeste punten op zijn kaart had staan, had gewonnen. Eén team besloot halverwege de spelregels een beetje op te rekken, wat als erg oneerlijk werd gevonden door de andere teams.

Toen iedereen moe en uitgespeeld was, was het nog tijd voor een spelletje weerwolven en daarna slapen. Tot verbazing van de leiding was het redelijk snel rustig, maar de volgende ochtend bleek dat het toch wat later geworden was.

Zaterdag was het prachtig weer en konden we heerlijk buiten ontbijten. Na de afwas en opnieuw een potje weerwolven, stond er ‘levend bingo’ op het programma. Hierbij werd in teams met een grote bingo kaart gespeeld. Bij elk nummer werd ook een voorwerp genoemd dat gezocht moest worden en op tafel neergelegd. Dat leverde nogal wat zoekwerk op: niet alle voorwerpen waren even makkelijk te vinden. Ook de leiding moest een tandje bijzetten in het verzinnen van nieuwe voorwerpen.

Tussen de activiteiten en eetmomenten was er volop tijd voor ontspanning. Met zo’n groot grasveld en een bos was er veel ruimte voor voetbal, frisbee en jeu-de-boules, maar ook voor hutten bouwen en werken aan een grote schommel.

‘s Middags was het tijd voor levend stratego. De vlaggen waren heel goed verstopt en er werd tactisch gespeeld. Vlak voordat alle kaarten waren uitgespeeld, werd de vlag gevonden in een leeg vogelhuisje aan de boom.

Na het avondeten (frietjes, hamburgers en rauwkost) was het tijd voor afwas en daarna even rust. Om 21.00 uur werd het kampvuur aangestoken en met een lekker muziekje erbij. Steeds meer kinderen kwamen bij het vuur zitten. En toen was het tijd voor karaoke! Er werd volop meegezongen en gedanst. Ook Freek, Paul en Jan (jeugdcommissie) deden hun best met Hans de Booij en Andre Hazes.

Rond middernacht was het hout op en was het klaar met het vuur. Nadat iedereen in haar of zijn bedje lag, leek het weer redelijk snel rustig te zijn.

De zondag bracht opnieuw prachtig weer en we konden weer buiten ontbijten. Na de afwas was het tijd om de tassen in te pakken, op te ruimen en aan te vegen. Rond 11.00 uur kwamen de ouders om de kinderen te halen.

Een geslaagd kamp met mooi weer en een mooie locatie. Hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee!

Groeten van Paul, Freek en Jan