Trainers - Badmintonclub Mariken

Trainers

Bart-Jan den Hollander (hoofdtrainer)

Bart-Jan is sinds 2013 hoofdtrainer van BC Mariken. Hij is als afgestudeerd sportpsycholoog  en met het hoogste trainersdiploma fulltime actief in de badmintonsport. Hij heeft een eigen badmintonschool en -webshop: de CHEMPSbadmintonselectie en CHESPbadmintonwebshop.

Zijn liefde voor de badmintonsport en het trainersvak zie je terugkomen in zijn Facebookpagina ‘Ik hou van badminton’ en in de ‘Jeugdtrainers-express’, zijn opleiding voor iedereen die voor een jeugdgroep staat.

Bart-Jan geeft op dinsdag training aan de jeugd en aan Veren 1. Op donderdag traint hij de Triangel-groep., op vrijdag Veren 1 en 2.

Vincent de Vries

Vincent geeft sinds 2016 training bij onze club. Zelf komt hij voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie. Nu speelt hij alleen nog nationaal en timmert hij aan de weg als trainer.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ’t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere.

Bij BC Mariken geeft Vincent training aan Veren 2 en aan de jeugd.

Joop Speekenbrink

Joop heeft al meer dan vijftig jaar ervaring in het trainersvak. Hij heeft zowat alles gedaan wat in Nederland op badmintongebied mogelijk is: clubtrainer bij onder andere Roosendaal, Den Bosch, Tilburg, Wijchen en Kleef; jeugddistrictstrainer in Noord-Brabant; trainerassistent-bondstrainer van de nationale jeugdselectie en later van de seniorenselectie; en medewerker aan de docentenopleidingen van Badminton Nederland. De laatste vijftien jaar is hij trainer bij de Radboud Universiteit en bij NSBC Stuban.

Joop geeft op dinsdag Nylon 1 training.

Harrie Nagtegaal

Harrie begon als speler bij De Hazenkamp (1969) maar haalde zijn hoogste niveau in de tweede helft van de jaren zeventig bij DETO Nijmegen. Daar speelde hij 5 jaar competitie in de Eerste Divisie Bond. Ook speelde hij nog voor BC Smashing en BC Elst. Zijn trainersloopbaan begon in 1978 bij BC Druten en hij haalde zijn eerste trainersdiploma in 1979. Na Druten is hij hoofdtrainer geweest van onder andere BC Elst, BV Cuijk, BC GOVA, Arnhemia, BV Doesburg en BV Beuningen.

Op vrijdag krijgt Nylon 1 training training van Harrie Nagtegaal.

 Ruben Christianen

Ruben heeft in het voorjaar van 2016 zijn SL2-diploma gehaald en is sindsdien trainer bij BC Mariken. Tijdens zijn opleiding heeft hij bij Bart-Jan en een aantal andere trainers stage gelopen. Zelf speelt Ruben met BC Mariken 3 competitie in de hoofdklasse.

Op dinsdag traint Ruben Nylon 2. Op vrijdag geeft hij ook training aan onze jeugd.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Op vrijdag geeft Jet eerst training aan de jeugd. Aansluitend traint ze Nylon 2.