Trainers - Badmintonclub Mariken

Trainers

De trainersstaf van BC Mariken in het seizoen 2018-2019 ziet er als volgt uit:

Vincent de Vries (hoofdtrainer)

Vincent is hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft sinds 2016 training bij onze club. Tot voor kort kwam hij als speler voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ’t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere. Een kort interview over zijn trainersstijl vind je hier.

Bij BC Mariken geeft Vincent training aan Veren 1 en 2 en aan de jeugd.

Brenda Beenhakker

Brenda geeft op dinsdagavond training aan de trainingsgroep Veren 2.

Joop Speekenbrink

Joop heeft al meer dan vijftig jaar ervaring in het trainersvak. Hij heeft zowat alles gedaan wat in Nederland op badmintongebied mogelijk is: clubtrainer bij onder andere Roosendaal, Den Bosch, Tilburg, Wijchen en Kleef; jeugddistrictstrainer in Noord-Brabant; trainerassistent-bondstrainer van de nationale jeugdselectie en later van de seniorenselectie; en medewerker aan de docentenopleidingen van Badminton Nederland. De laatste vijftien jaar is hij trainer bij de Radboud Universiteit en bij NSBC Stuban.

Joop geeft op dinsdag Nylon 1 training.

Nancy Blockhuis

Op vrijdag krijgt Nylon 1 training training van Nancy.

 Ruben Christianen

Ruben heeft in het voorjaar van 2016 zijn SL2-diploma gehaald en is sindsdien trainer bij BC Mariken. Tijdens zijn opleiding heeft hij bij Bart-Jan en een aantal andere trainers stage gelopen. Zelf speelt Ruben met BC Mariken 3 competitie in de hoofdklasse.

Op dinsdag traint Ruben Nylon 2. Op vrijdag geeft hij ook training aan onze jeugd.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Op vrijdag geeft Jet eerst training aan de jeugd. Aansluitend traint ze Nylon 2.