Junioren - Badmintonclub Mariken

Junioren

BC Mariken heeft een flinke jeugdafdeling. De afgelopen jaren heeft de club veel tijd geïnvesteerd in het verbreden en verbeteren van ons trainingsaanbod. Op dinsdagavond trainen drie groepen, met vooral competitiespelende kinderen. Op donderdagavond traint in Nijmegen-Lent een groep kinderen die net begonnen zijn met badminton. Op vrijdagavond traint al onze jeugd in zes verschillende groepen.

Wij proberen onze jeugd te stimuleren om competitie te gaan spelen. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het spel van kinderen die competitie spelen sneller vooruit gaat. Bovendien blijkt dat kinderen langer blijven badmintonnen.

Competitie spelen is echter niet verplicht. Het is zeer gebruikelijk om het eerste jaar nog geen competitie te spelen. In de kerstvakantie organiseert BC Mariken een teamtoernooi voor kinderen die nog geen competitie spelen, van alle verenigingen uit regio Nijmegen. Een ideaal moment om het competitie spelen eens uit te proberen.

Is het dan alleen maar badminton? Nee, de jeugdcommissie en de jeugdtrainers organiseren ieder seizoen ook andere, leuke activiteiten. Afgelopen zomer zijn we naar Beachfabriek Nijmegen gegaan voor een middag bewegen en plezier. Begin december kwamen twee Pieten op bezoek in de Jan Massinkhal. Bovendien is er tijdens de trainingen vaak ruimte voor spelletjes.

Zin om badminton bij BC Mariken uit te proberen? Je bent altijd welkom en kunt drie keer gratis langskomen! Klik hier voor meer informatie.