Vanavond heeft BC Mariken zich op heroïsche wijze geplaatst voor de vierde ronde van de VANDEKOLK Hypotheken Cup. Op bezoek bij BC Olympia ’56 in Tegelen werkten Lynn en Bram in de beslissende mix eerst een matchpoint weg. Vervolgens sleepten ze in de derde set het winnende derde wedstrijdpunt binnen.

Twee weken geleden versloegen Stephan, Pepijn, Bram, Lynn en Kiara in de tweede ronde BC Thiela. De bekerzege van exact hetzelfde team was dit keer een echte teamprestatie: iedere speler won een partij. In de herendubbel controleerden Stephan en Pepijn twee sets lang. Met 21-15 en 21-18 zetten zij BC Mariken op voorsprong. Lynn en Kiara kwamen een baan naast hen langzaam op gang, werkten in de tweede set drie matchpoints weg maar moesten zich in de verlenging toch gewonnen geven.

In de enkelspelen verdedigden Pepijn en Kiara Nijmeegs eer. Dat ging Kiara het beste af. Zij won in twee sets overtuigend van haar tegenstander. Alleen eind tweede set werd het even spannend. Pepijn probeerde van alles, maar kwam nooit werkelijk in de wedstrijd en verloor.

Bij een 2-2 tussenstand moest de mix van Lynn en Bram de beslissing brengen. De eerste set werd krap verloren. In de tweede set sloeg hun tactiek beter aan, toch leek het bij 11-16 achter een lastige opgave te worden. Ze vochten zich echter knap terug, werkten op 19-20 een matchpoint weg en trokken de set in verlenging naar zich toe. In de derde set hadden Lynn en Bram het betere van het spel. Met 21-16 bepaalden zij BC Marikens overwinning.

Het bekeravontuur wordt over twee weken voortgezet. Dan wacht mogelijk een thuiswedstrijd tegen een eredivisie-topclub.